Høyres partileder Erna Solberg og nestleder Henrik Asheim. På en ny meningsmåling gjør Høyre det bedre enn Ap og Sp til sammen. Foto: Terje Bendiksby / NTB
annonse
annonse

Solid borgerlig flertall på ny meningsmåling fra Opinion.

De borgerlige partiene får 92 plasser på Stortinget, mens de rødgrønne inkludert Rødt, SV og MDG får 79.

Arbeiderpartiet har en oppslutning på 19,3 prosent på målingen, som er den tredje i år der Ap får under 20 prosent. Senterpartiet faller 3,2 prosentpoeng siden juni og er nå nede på 6 prosents oppslutning.

annonse

– Det er de tradisjonelle Sp-velgerne som nå blir igjen. Det viser vel at de velgerne de hadde til låns, for eksempel fra Høyre og Frp, nå har gått tilbake til Høyre og Frp, sier valgforsker Johannes Bergh ved Institutt for samfunnsforskning til Dagsavisen.

Frp går opp 0,7 prosentpoeng til 14,8, og Venstre stiger 0,8 prosentpoeng til 5 prosent. Høyre øker med 1,1 prosentpoeng til 29,1 og er med det større enn Arbeiderpartiet og Senterpartiet til sammen, skriver NTB.

MDG og KrF er fortsatt under sperregrensen, som de har vært på de fleste målingene i år. «Andre partier» får til sammen en oppslutning på 5,9 prosent.

annonse

Meningsmålingen er utført for FriFagbevegelse, Dagsavisen og ANB. Den er basert på 971 telefonintervjuer utført mellom 2. og 8. august. Feilmarginen er på 1,3 til 3,4 prosent, og er størst for de største partiene.

Spetalen: Strømmen tilhører nordmenn – ikke bare plyndreren Jonas Gahr Støre

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon