annonse
annonse

I disse dager har det blitt hengt opp plakater rundt om i Oslo med et innhold rettet mot cruiseturister. Noen vil ha dem ut av byen.

– Skammelig, sier Cruise Norway-direktør, Inge Tangerås til Avisa Oslo.

På en av plakatene blir turistene bedt om å «please fuck off», og en annen kommer med en rekke påstander om cruisenæringen, og avsluttes med et budskap:

annonse

– Vær så snill å dra tilbake til båtene deres og fortelle alle om bord at dere er parasitter. Dere er IKKE velkomne i Norge».

Les også: Oslo: Minnesmerke etter drepte jøder tagget med anti-cruise-budskap

Den siste er signert kampanjen «#CruiseNotWelcome», mens den andre er uten avsender. Styreleder i #CruiseNotWelcome, Bengt Waldow benekter at hans organisasjon står bak den andre plakaten, der cruiseturistene blir møtt med følgende tekst: «Cruiseturist please fuck off».

annonse

Waldow skrev et innlegg Nettavisen i midten av juni. Der argumenterte han slik:

– Årets cruisesesong er for lengst i gang og rekordmange cruiseturister skal gjetes gjennom landets gater som senile sauer.

– Det er på høy tid at Norge tar et oppgjør med denne aller mest parasittiske og miljøfiendtlige formen for turisme.

Les også: MDG vil ikke ha cruiseskip til Oslo

Minnesmerket «Sted for erindring» i Oslo er utsatt for hærverk. Minnesmerket Site of Remembrance/Sted for erindring er et minnesmerke over norske jøder som ble deportert i 1942/1943. I alt 773 jøder ble deportert til dødsleiren Auschwitz. Bare 35 personer overlevde. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Administrerende direktør Christian Lunde i VisitOslo omtaler plakatene som «bare trist».

– For oss i VisitOslo, som er en markedsføringsorganisasjon for byen vår, er det viktig at Oslo både skal være en god by å bo i og en god by å besøke. Vi har full forståelse for at det er uenighet om cruisepolitikken, men det finnes måter å ta diskusjonen på, sier Lunde til Avisa Oslo.

 

Halvor Fosli: – Folket er ikke godt nok informert til å ta gode beslutninger (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon