Tidligere i uken ransaket FBI Mar-a-Lago, der tidligere president Donald Trump bor. Fredag ble ransakingsordren offentliggjort etter ønske fra USAs justisminister og Trump. Foto: Steve Helber / AP / NTB
annonse

En føderal dommer godkjenner å offentliggjøre ordren som ga FBI tillatelse til å gjennomføre en razzia i tidligere president Donald Trumps luksuseiendom Mar-a-Lago i Florida.

De føderale agentene var på jakt etter graderte dokumenter som Trump tok med seg da han flyttet ut av Det hvite hus, men ikke har levert tilbake.

FBIs aksjon førte til beslag av elleve sett med dokumenter som var markert som topphemmelige, noe som betyr at de bare skal være tilgjengelige i spesielle offentlige bygg, ifølge NTB. En liste over beslagene viser at FBI tok rundt 20 esker med gjenstander, fotoalbum og en håndskrevet lapp fra Mar-a-Lago.

annonse

Ifølge NBC og Politico, som begge har sett ordren, blir den tidligere presidenten etterforsket for mulige brudd på spionasjeloven og for å ha hindret rettsvesenet.

Torsdag sa justisminister Merrick Garland at han personlig hadde gitt klarsignal til å be om en ransakingsordre, som senere ble godkjent av en føderal dommer. På grunn av den store offentlige interessen rundt saken, ba Garland retten om å frigi ordren, slik at den kunne publiseres.

Trump krevde at ransakingsordren skulle offentliggjøres så raskt som mulig, noe justisdepartementet ikke motsatte seg.

annonse

Ifølge Washington Post var ransakingen basert på en berettiget mistanke om at Trump satt på graderte dokumenter om atomvåpen.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse