Sirin Stav. Foto: Hanna Johre / NTB
annonse

Byrådet i Oslo planlegger bruke to milliarder på sykkelsatsingen fram mot 2025, og da trengs det flere sykkelplanleggere.

– De neste fire årene er det satt av over to milliarder til sykkelinfrastruktur, sier Sirin Stav, byråd for miljø og samferdsel (MDG), til Aftenposten.

Den siste tiden er det brukt penger på å ansatte flere sykkelplanleggere. Stav viser også til at det skal brukes penger på ulike støtteordninger for blant annet elsykler, bedriftssykling og sykkelgarasje i borettslag og sameier.

annonse

Les også: Slakter MDGs kamp mot bilen: – Jeg er så lei av dette hatet mot bilen

– Oslo skal bli en ekte sykkelby. I sentrum og overalt skal det være trygt å ferdes til sykkel og til fots, nærmest lover Stav.

Nå er det rundt 260 km med sykkelvei i Oslo. Byrådets visjon er at Oslo skal ha et sykkelnett på 530 km. Men når dette skal gjennomføres, er uvisst.

annonse

– Det skal bygges veldig mye sykkelvei over hele byen. Vi har en lang rekke med prioriterte sykkelstrekninger. Men vi har ikke planlagt alle strekningene pengene skal brukes til, forteller Stav.

Les også: Duevenn og veganer ble kåret til «Årets grønne innbygger»: – Hun er virkelig et grønt forbilde

Bymiljøetaten har et økt fokus på feilparkerte biler i sykkelfelt. 

– Det er åpenbart et problem at sykkelveier blir blokkert. Jeg forstår den frustrasjonen, sier Stav, og legger til:

Miljøpartiet De Grønne avholder landsmøte. Lan Nguyen Berg og Rasmus Hansson ankommer med sykkel. Andre kom med El-buss. Foto: Terje Pedersen / NTB

– Biler kan ha plass i byen, men det skal være på de syklende og gåendes premisser. Ikke omvendt. Bilistenes frihet til å kjøre og oppta plass har trumfet de gående og syklendes, spesielt barn og unges frihet til å ferdes trygt. Det er det vi snur på, hele den tankegangen der.

Tybring-Gjedde angriper «bilfritt byliv»: – Egoistisk politikk for de få (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse