Donald Trump. Foto: John Raoux / AP
annonse
annonse

Alt de trengte å gjøre var å spørre, sier USAs forhenværende president.

President Donald Trump hevdet fredag at alle dokumentene som ble beslaglagt av FBI-agenter under razziaen på huset hans mandag, var avklassifisert, skriver Breitbart.

– Nummer én, alt var avklassifisert. Nummer to, de trengte ikke å beslaglegge noe, skrev Trump i en uttalelse til journalister.

annonse

Den tidligere presidenten sa at dokumentene var sikre og at FBI kunne ha bedt om hvilke dokumenter de ønsket, men anklaget dem for å ha valgt en mer politisk retning.

– De kunne ha hatt dem når de ville, og det betyr for LENGE siden. ALT DE MÅTTE GJØRE VAR Å SPØRRE, skrev han.

Spørsmålet om hvorvidt Trump hadde avklassifisert de hemmeligstemplede dokumentene i hans besittelse, blir stadig mer relevant ettersom det amerikanske justisdepartementet må avgjøre om de har rettslig grunnlag for å straffeforfølge eks-presidenten eller ikke.

annonse

Presidenter i USA har makten til å avklassifisere dokumenter mens de er i embetet, men ikke med tilbakevirkende kraft etter at de har fratrådt.

I mai fortalte Kash Patel, tidligere rådgiver i Trump-administrasjonen, at presidenten allerede var i besittelse av avklassifisert materiale ved Mar-a-Lago. – Jeg var der med president Trump da han sa «Vi fjerner klassifiseringen av denne informasjonen», sa rådgiveren.

Ransakingsordren for Trumps luksuseiendom frigitt

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon