- Resett - https://resett.no -

Trump om FBI-razziaen: Dokumentene var avklassifisert

Alt de trengte å gjøre var å spørre, sier USAs forhenværende president.

President Donald Trump hevdet fredag at alle dokumentene som ble beslaglagt av FBI-agenter under razziaen på huset hans mandag, var avklassifisert, skriver Breitbart [1].

– Nummer én, alt var avklassifisert. Nummer to, de trengte ikke å beslaglegge noe, skrev Trump i en uttalelse til journalister.

annonse

Den tidligere presidenten sa at dokumentene var sikre og at FBI kunne ha bedt om hvilke dokumenter de ønsket, men anklaget dem for å ha valgt en mer politisk retning.

– De kunne ha hatt dem når de ville, og det betyr for LENGE siden. ALT DE MÅTTE GJØRE VAR Å SPØRRE, skrev han.

Spørsmålet om hvorvidt Trump hadde avklassifisert de hemmeligstemplede dokumentene i hans besittelse, blir stadig mer relevant ettersom det amerikanske justisdepartementet må avgjøre om de har rettslig grunnlag for å straffeforfølge eks-presidenten eller ikke.

annonse

Presidenter i USA har makten til å avklassifisere dokumenter mens de er i embetet, men ikke med tilbakevirkende kraft etter at de har fratrådt.

I mai fortalte Kash Patel, tidligere rådgiver i Trump-administrasjonen, at presidenten allerede var i besittelse av avklassifisert materiale ved Mar-a-Lago. – Jeg var der med president Trump da han sa «Vi fjerner klassifiseringen av denne informasjonen», sa rådgiveren.

Ransakingsordren for Trumps luksuseiendom frigitt [2]

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474