Avlivningen av hvalrossen Freya har fått internasjonal oppmerksomhet. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
annonse
annonse

Avlivningen av hvalrossen Freya har gått viralt over store deler av verden. Her hjemme har Fiskeridirektør Frank Bakke-Jensen og kona Hilde Sjurelv mottatt drapstrusler på sosiale medier. 

«Den elskede norske hvalrossen er avlivet», skriver Buzzfeed i dag.

Freya prydet overskriftene i flere verdenskjente aviser bare noen få timer etter sin bortgang. New York TimesBBC, Washington Post, CNN, The Guardian og det tyrkiske nyhetsbyrået Anadolu er blant mediene som har omtalt det.

annonse

Freya har også blitt omtalt i Tyskland, Nigeria og Frankrike, både før og etter sin død, opplyser NTB.

– Hvalrossen Freya senker båter og kaprer hjerter i Norge, skrev det franske nyhetsbyrået AFP tidligere i sommer.

Freya har fått stor oppmerksomhet etter at hun dukket opp i Kragerø tidligere i sommer og deretter dro på en lang sommerturné langs norskekysten.

annonse

Da hun slo seg til ro i båthavnen i Frognerkilen, tiltrakk hun seg mange skuelystne, som ønsket å få et glimt av den sjeldne gjesten fra Arktis. Den voldsomme oppmerksomheten førte imidlertid til at hvalrossen ble stresset og ikke fikk tilstrekkelig hvile, ifølge eksperter.

Det har vært sterke reaksjoner på Fiskeridirektoratets avlivning av hvalrossen i går morges. Beslutningen ble tatt fordi publikum ikke holdt god nok avstand til hvalrossen, noe som førte til flere farlige situasjoner.

Fiskeridirektør Frank Bakke Jensen og kona Hilde Sjurelv har blitt drapstruet etter at hvalrossen Freya ble avlivet. Foto: Torstein Bøe / NTB

– Jeg har etter hvert blitt vant til å få trusler, men jeg mener det er alvorlig når det går utover familien min, sier Bakke-Jensen til iTromsø.

Kona Hilde Sjurelv har måttet lukke Facebook-profilen sin på grunn av alle meldingene.

– Etter at det ble kjent at Freya var avlivet, har det haglet inn på Messenger og i kommentarfeltet på Facebook. Det er trusler fra Tyskland, USA, Sverige – ja, overalt, over hele verden, forteller hun.

«Morder, morder må du dø i helvete», skriver en av brukerne. En annen skriver at Hilde Sjurelv og ektemannen snart vil bli drept i parets hjem.

Innsamlingsaksjon for å lage en statue av hvalrossen Freya

I skrivende stund er det samlet inn 10.000 kroner fra 80 givere. Dersom det ikke blir noe av en statue av hvalrossen, vil pengene gå til WWF Norge, opplyses det.

annonse

Hvalrossen Freya ble søndag avlivet av personell fra Fiskeridirektoratet. De fryktet at det ville oppstå flere farlige situasjoner mellom Freya og mennesker. Hvalrossen fant seg i sommer til rette ved Frognerkilen i Oslo, melder NTB.

Hvalrossen Freya er avlivet

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon