- Resett - https://resett.no -

Ukas kanselleringer

Etter knivangrepet i New York fredag er Salman Rushdie (75) våken og frakoblet respirator [1]. Ja, den verdenskjente forfatteren av Sataniske vers kan visst både snakke og «slå vitser», forteller hans agent Andrew Wylie. Dét er godt nytt. Men fortsatt er han altså ikke trygg for islamistisk, blodig kansellering.

Hele 33 år er gått siden Ayatollah Khomeini og det iranske prestestyret utstedte en fatwa mot ham. Gjerningsmannen, Hadi Matar (24), nekter straffskyld. Det er like lite overraskende som hans trolige sympatier til shia-ekstremisme og den iranske Revolusjonsgarden.

annonse

 

På Twitter erklærte J. K. Rowling sin støtte – et håp om at Rushdie skulle klare seg. Straks mottar hun en dødstrussel. Denne politianmelder hun. Så deler hun et skjermbilde av trusselen, tagger @TwitterSupport og spør om hun kan regne med noe støtte? [5] 

Rowling følger opp med en ny tweet, der hun ber Twitter bekrefte at kanskje dødstrusler og oppfordring til terror bryter med deres etiske retningslinjer?

annonse

Det er lite som kommer opp mot alvoret i islamistisk terror og nettopp trusselen dette utgjør for ytringsfriheten. Også her i Norge. Mot forfattere, samfunnsdebattanter, kunstnere og karikaturtegnere: Selv om Fabian Stang ble karikert og for-tegnet på svært lite flatterende måte [6] i Bergensavisen denne uka, og kanskje Ervin Kohn [7] går over streken [8] i NRK, stiller ikke dette i samme liga av kanselleringskultur.

Les også: Rushdie koblet fra respirator – Matar erkjenner ikke straffeskyld [1]

Siden vårt eget kunst- og kulturliv gjør hva som helst for ikke å krenke eller forbryte seg mot woke ortodoksi, vel. Da har nok den islamske gode kår. Det sier seg selv. Den ene tar kanskje fra deg jobb og stipendmuligheter, den andre vil kansellere deg for godt. Men tilsammen? Når det politisk korrekte i Norge er å ikke krenke islamske dogmer, bør det jo gå opp et lite lys for oss.

Altså, før mørket virkelig senker seg.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474