Olaf Scholz (til høyre) satte lite pris på at Mahmoud Abbas brukte ord som holocaust og apartheid om det palestinerne utsettes for fra israelsk hold. Foto: Wolfgang Kumm / DPA / AP / NTB
annonse

Da Mahmoud Abbas besøkte Tyskland tirsdag, ville han ikke beklage terrorangrepet mot israelske OL-deltakere i München i 1972.

Den militante gruppen Svart september, som tok flere gisler i OL-landsbyen i München i 1972, var den gangen knyttet til Fatah, partiet til Mahmoud Abbas.

Da han fikk spørsmål om hvorvidt han planla å si unnskyld i forbindelse med 50-årsmarkeringen neste måned, begynte Abbas i stedet å liste opp overgrep Israel har utført mot palestinerne siden 1947.

annonse

– Hvis du vil snakke om fortiden, så sett i gang. Jeg har 50 nedslaktinger Israel har begått, sa den palestinske lederen i møtet med Tysklands statsminister Olaf Scholz.

Da han i tillegg sa at Israel har utsatt palestinerne for flere holocaust, skar Scholz en grimase. Scholz irettesatte ikke gjesten for ordvalget, men hadde tidligere avvist Abbas’ beskrivelse av Israels behandling av palestinerne som «apartheid».

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse