Tretten 20220815. Tretten bru som går over Gudbrandsdalslågen i Gudbrandsdalen kollapset i elva og over E6 med en lastebil og en personbil på. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
annonse
annonse

Redningsaksjonen ved Tretten bru er avsluttet. Nå skal politiet prioritere avhør av fagpersoner for å finne årsaken til brukollapsen. Politiet skryter av sjåførene av personbilen og lastebilen som var på brua.

– Redningsaksjonen ved Tretten bru er avsluttet fra politiet og de øvrige nødetater. Politiet har iverksatt etterforskning med blant annet å sikre bilder, avhør av fører av privatbilen, fører av lastebil og av de første personene på stedet, skriver Innlandet politidistrikt i en pressemelding tirsdag morgen.

Politiet skriver at de tirsdag og fremover vil prioritere avhør av fagpersoner for å finne årsaken til brukollapsen.

annonse
Tretten bru kollapset mandag morgen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Det var klokken 7.34 mandag morgen at politiet fikk melding om at Tretten bru i Øyer kommune hadde kollapset. En lastebil og en personbil var på brua under kollapsen, men de to sjåførene kom fra hendelsen uten større fysiske skader, skriver NTB.

– Statens vegvesen har holdt vakt på begge sider av Lågen i natt, og selve opprydningsarbeidet med å berge bil, lastebil og bru starter tirsdag ved 12-13-tiden, skriver politiet.

E6, som brua falt ned på, vil fortsatt være stengt. Når E6 skal åpnes, vil vurderes løpende tirsdag.

annonse

Politiet skryter av sjåførene av personbilen og lastebilen som var på brua i Gudbrandsdalen som kollapset. Nå starter arbeidet med å finne årsaken.

– De to har kommet i en tøff situasjon som de har mestret på en utrolig bra måte. Det er imponerende hvordan de håndterte situasjonen, og de har naturligvis også hatt en del hell med seg, sier påtaleansvarlig Hans Petter Ommedal i Innlandet politidistrikt til NTB.

Lastebilføreren ble berget opp av et helikopter. Foto: Geir Olsen / NTB

Politiet har gjennomført avhør sjåførene av personbilen og lastebilen som kjørte over Tretten bru i Gudbrandsdalen.

Ingen av de to fikk større fysiske skader i hendelsen. Mari Slåen, som kjørte personbilen, sa mandag til Gudbrandsdølen Dagningen at hun fikk klatret ut av bilen og opp rekkverket på brua før hun kom seg i sikkerhet etter kollapsen, melder NTB.

Lastebilsjåfør Terje Brenden ble på sin side reddet ut etter en time på den kollapsede brua.

Ingen siktet i saken

Ommedal sier at ingen har status som siktet eller mistenkt i saken per nå.

– Per nå er kollapsen å anse som en ulykke. Her har man en ti år gammel bro som har fungert bra, og som har vært gjennom stadige kontroller. Så må vi se på om kontrollen har vært god nok. Det er noe vi gjennom de sakkyndige må få på plass, sier han.

Ommedal sier at han regner med at alle de involverte vil være interessert i å få saken best mulig opplyst.

annonse

Statens vegvesen har allerede varslet at de vil ha en ekstern granskning av saken.

– Vi vil hente inn eksterne ekspertuttalelser, blant annet fra ingeniørfirmaer, under etterforskningen. Vi har en del hypoteser som vi kommuniserer utad og også noen som vi holder internt inntil videre. Disse har en spennvidde fra konstruksjonsfeil til belastning fra naturens side. For oss er det viktig å ikke foregripe, men å undersøke hva som har gått galt, sier Ommedal.

Interessert i videoer fra dashbordkameraer

Politiadvokaten sier samtidig at politiet er interessert i videoer fra dashbordkameraer på kjøretøyer som har kjørt over brua mandag morgen før kollapsen.

– Hvis noen sitter på dette vil vi gjerne at de melder seg, sier Ommedal.

Klimaaktivist frykter «kollaps»: – Derfor limte jeg meg fast

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon