Høyre er landets klart største parti med 30 prosents oppslutning. i NRK og Aftenpostens partibarometer for august. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
annonse

Arbeiderpartiet faller under 20 prosent på NRK og Aftenpostens partibarometer for august. Høyre er landets klart største parti med 30 prosents oppslutning.

Det er Norstat som har utført målingen for NRK og Aftenposten. Der faller Arbeiderpartiet tilbake 2,4 prosentpoeng fra forrige måling i slutten av mai og ender på 19,4 prosents oppslutning blant de spurte.

I alt 960 personer er intervjuet i undersøkelsen, som har en feilmargin fra 1,4 til 3,6 prosentpoeng.

annonse

På VGs måling tirsdag ble Arbeiderpartiet målt til 19,9 prosent, som er det laveste Respons Analyse har målt siden de begynte å lage partibarometre i 2006.

Solberg: – Gode meningsmålinger er inspirerende for alle i partiet

Høyre på den andre siden, går fram hele 3,3 prosentpoeng i målingen. Erna Solbergs parti lander med det på 30 prosents tilslutning fra velgerne. En må helt tilbake til januar 2014 for å finne en bedre Norstat-måling for Høyre, skriver NTB.

– Gode meningsmålinger er inspirerende for alle i partiet, spesielt for dem som skal jobbe mot kommunevalget neste år. De vil nok ta imot målingen med stor entusiasme, sier Høyre-leder Erna Solberg til NRK.

annonse

Regjeringspartner Senterpartiet faller også på Norstats måling. På forrige Norstat-måling gikk de tilbake 0,3 prosentpoeng til 6,3 prosent. Nå går de tilbake ytterligere 0,4 prosentpoeng og lander på 5,9 prosents oppslutning.

Også SV går tilbake, med 0,8 prosentpoeng, og får en oppslutning på 8,9 prosent blant de spurte.

Frp-framgang

Rødt styrker seg imidlertid og går 0,4 prosentpoeng fram. Totalt får partiet 5,8 prosent av velgernes tilslutning.

Fremskrittspartiet kan notere en framgang på 1,4 prosentpoeng fra forrige måling, og får 14,4 prosents oppslutning.

Blant partiene i sentrum går KrF opp med 0,6 prosentpoeng, og havner med 3,8 prosent like under sperregrensen. Miljøpartiet De Grønne går fram med 0,1 prosentpoeng og ender på 3,7 prosents oppslutning. Venstre faller tilbake med 0,8 prosentpoeng til 4,6 prosents oppslutning, melder NTB.

annonse

Samlet gjør de borgerlige partiene sin beste måling etter valget i fjor. Høyre, Frp, KrF og Venstre får til sammen 52,9 prosent av stemmene og flertall med 91 av 169 stortingsmandater.

Høyre fram, Frp tilbake på VGs partimåling

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse