Skjermbilde fra Facebook.
annonse

Under den siste etappen av sykkelrittet Arctic Race la aktivister fra «Stopp Oljeletinga» seg i veibanen foran rytterne.

– Seks personer er arrestert, sier en talsperson for klimagruppen «Stopp Oljeletinga» til Dagbladet, og legger til:

– Her har det vært ulike mennesker som har satt seg ned og blokkert Artic Race i Trondheim, for å få fokus på kravene til «Stopp Oljeletinga».

annonse

«Stopp Oljeletinga» er en uavhengig gruppe etablert av Extinction Rebellion. De krever at den norske regjeringen erklærer umiddelbar stans i all videre leting etter olje og gass på norsk sokkel. De krever også at regjeringen lager en plan for rettferdig omstilling for oljearbeidere.

Les også: FrP-politiker til Resett: – EUs hodeløse energi- og klimapolitikk skal ikke ødelegge for Norge (+)

annonse

– Vi gjør det her fordi FN sier vi har to til tre år å få snudd utviklingen vi går mot. Alle som ser på Artic Race i dag, alle som deltar og alle i samfunnet har nødt til å stille seg spørsmålet om det er greit å fortsette med det vi gjør nå med oljeleting, som er livstruende for meg og min framtid, sier talspersonen for klimagruppen.

 

Les også: Mener klimakrisen er en «forbrytelse» mot en hel generasjon: – Få hue ut av tåkeheimen, svarer partileder (+)

Knut Eirik Dybdahl i Arctic Race viser derimot liten forståelse, og sier til TV 2 at demonstrasjonen utgjør en sikkerhetsrisiko.

– Det er utrolig trist å se, for det handler blant annet om sikkerheten til dem som sykler. Det kunne skjedd en ordentlig velt, men det gjorde det heldigvis ikke, sier han.

Regjeringen insisterer fortsatt på elektrifisering av sokkelen: – Vi skal nå klimamålene våre (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse