Tirsdag tapte hun primærvalget og blir ikke gjenvalgt til Kongressen. Alex Wong/Getty Images/AFP
annonse

Den Trump-kritiske republikaneren Liz Cheney har tapt primærvalget i Wyoming og mister dermed setet sitt i Representantenes hus til valg vinner Harriet Hageman.

Den Trump-kritiske republikaneren Liz Cheney har tapt primærvalget i Wyoming og mister dermed setet sitt i Representantenes hus, viser prognosene.

I stedet blir den 59 år gamle advokaten Harriet Hageman, som har ekspresident Donald Trumps fulle støtte, Republikanernes kandidat ved valget til høsten.

annonse

Det er nærmest ensbetydende med at hun blir Wyomings eneste medlem av Representantenes hus, siden den dypt republikanske staten ga Trump over 70 prosent ved valget i 2020, melder NTB.

Med 18 prosent opptalt hadde Hageman 65 prosent, mens Cheney hadde 30 prosent av stemmene.

Høyrøstet kritiker

Cheney er Trumps argeste republikanske kritiker i Kongressen. Hun var blant ti kongressrepresentanter som stemte for riksrett for Trump, og er nå nestleder i komiteen som gransker Trumps rolle i stormingen av Kongressen 6. januar i fjor, skriver NTB.

annonse

Cheney, som ikke regnet med å vinne, lover å gjøre alt hun kan for hindre at Trump blir valgt igjen.

59 år gamle advokaten Harriet Hageman etter valg seieren. AP Foto/Mead Gruver

– Jeg har sagt siden 6. januar at jeg vil gjøre alt jeg kan for at Donald Trump aldri igjen er i nærheten av Det ovale kontor, og det mener jeg, sa hun da tapet var et faktum.

Cheney kalte tapet starten på en ny karriere, og det spekuleres på om hun planlegger å stille som presidentkandidat om to år, enten som republikaner eller som uavhengig.

Hageman, som vinner valget i Wyoming, hevdet også at 2020-valget var «fikset». da hun drev valgkamp blant statens republikanere som mener at Cheney sviktet dem med sin kritikk av Trump, melder NTB.

Les også: Trump: – Forferdelige ting vil skje med mindre ting roer seg

Trump kalte resultatet en fullstendig avvisning av kongresskomiteen til Cheney som gransker ham.

– Liz Cheney burde skamme seg, sånn som hun har opptrådt, med sine ondskapsfulle og skinnhellige ord og handlinger mot andre. Nå kan hun endelig forsvinne ned i den politiske glemselens dyp, der hun sikkert blir lykkeligere enn hun er nå. Takk, Wyoming, sa Trump på sin sosiale medier-plattform.

Liz Cheney «skammer seg» over republikanere som er kritiske til Trump-razzia

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
annonse