Jakob Ingebrigtsen tok et nytt gull i EM. Foto: Lise Åserud / NTB
annonse
annonse

Jakob Ingebrigtsens tittelsanking fortsatte på 1500-meteren i friidretts-EM i München. Han forsvarte gullet på suverent vis og senket mesterskapsrekorden.

Ingen var i nærheten av å stoppe rogalendingen fra nok en triumf. Han hadde full kontroll i sluttfasen og fikk tiden 3.32,76. Med det slo han spanske Fermin Cachos mesterskapsrekord fra 1994. Cacho løp på tiden 3.35,27.

Seieren kom to dager etter showet på 5000-meteren. I en alder av 21 år har Ingebrigtsen vunnet seks mesterskapstitler utendørs (fire i EM).

annonse

– Det føles veldig bra. Jeg er veldig glad for å kunne prestere godt. Jeg føler meg ganske bra. Det ble et fantastisk fint mesterskap. Jeg har forberedt meg godt til dette og har vært klar både psykisk og fysisk, sa Ingebrigtsen til NRK.

– Det er veldig gøy å vinne og ta en rekord i samme slengen, fortsatte han.

Dro i finalen

Mandag vant han sitt kvalifiseringsheat som han ville.

annonse

Ingebrigtsen dro feltet i store deler av finalen. Han la seg bak til å starte med, men satte tidlig opp farten og gikk opp i tet. Etter å ha dratt lenge utklasset han konkurrentene på tampen. Ingen greide å holde følge med den norske 21-åringen.

Britiske Jake Heyward tok sølvet, over ett sekund bak Ingebrigtsen, mens spanske Mario Garcia endte på bronseplass.

Ny dobbel

Også for fire år siden løp Sandnes-mannen inn til en gulldobbel på tysk jord. Berlin-EM ble starten på Ingebrigtsens dominans.

Tidligere i sommer var han ikke først over målstreken på 1500 meter i VM i USA. Etterpå slaktet han seg selv ved å omtale sølvet som «forferdelig» og «frustrerende».

Jakob Ingebrigtsen tok gullet på 1500-meteren i EM. Foto: Javad Parsa / NTB

Torsdag fikk han en slags revansj, men feltet manglet flere av distansens beste europeiske løpere. Blant dem var briten Jake Wightman. Forrige måned ble han verdensmester på 3.29,33, mens Ingebrigtsen fikk 3.29,47. I München har Wightman valgt å prioritere 800 meter.

Jakob Ingebrigtsen er fra før olympisk mester på 1500 meter.

Jonas Gahr Støre og resten av partilederne var mektig imponert over Jakob Ingebrigtsen da han løp inn til sitt andre EM-gull på tre dager. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) er mektig imponert over Jakob Ingebrigtsen og skryter ham opp i skyene etter 21-åringen tok sitt andre EM-gull på tre dager, melder NTB.

– Det ser ut som en parademarsj, men det er jo et uttrykk for en ekstrem ferdighet han har til å kunne holde fokus og styre dette på den måten, sier Støre til NTB.

annonse

– Jeg tenker det at han har jo bein som ingen andre, men han må jo ha et hode som ingen andre også, for det ligger veldig mye der og, fortsatte statsministeren.

Støre så EM-finalen sammen med resten av partilederne under Arendalsuka.

NFL-stjerne inngikk forlik – utestenges i elleve kamper

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon