Stortingsrepresentant Marius Arion Nilsen (Frp). Foto: Javad Parsa / NTB
annonse
annonse

Stortingsrepresentant Marius Nilsen, som er energipolitisk talsperson for Frp, refser statsministeren i et innlegg på Facebook, i etterkant av torsdagens partilederdebatt.

Nilsen peker på statsministerens påstander om at det har vært et par år med lite nedbør og lav fyllingsgrad i magasinene, og at dette sammen med krigen i Ukraina har gitt oss en krise, med lav magasinfylling i dag.

– Det er ikke korrekt! skriver Nilsen.

annonse

– Ved inngangen på 2021 rant magasinene over i Sør-Norge. Det var historisk høy fyllingsgrad, så tiltok eksporten dramatisk utover året, de to siste kablene kom i drift og utvekslingen med blant annet Sverige ble redusert på grunn av at de hadde store problemer med nettet (grunnet nedleggingen av kjernekraftverk). Vi er nå i dagens situasjon hvor magasinene er bunnskrapt grunnet ukontrollert eksport som har tømt magasinene våre, som var overfylt for så lite tid som bare 1,5 år siden, skriver Frp-politikeren videre.

Marius Nilsen viser til en graf fra NVE der det fremgår at vannmagasinene hadde svært høy fyllingsgrad på begynnelsen av 2021.

annonse

– Vi har gått fra overfylt til bunnskrapt på 1,5 år, selv med normal tilsigsmengde. Dette er grunnet fullstendig handlingslammelse og vanstyre, og det statsministeren påstår er ikke riktig.

Fra langt til lengre enn langt: Nå flokker boligkjøperne til Hokksund, Askim og Jessheim (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon