Byrådsleder Raymond Johansen (stående som nummer fire f.v.) i Oslo møtte fredag Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sammen med ordførere fra flere andre europeiske storbyer. Foto: Juhana Vartiainen /Twitter / NTB
annonse
annonse

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i Oslo møtte fredag Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sammen med ordførere fra flere andre europeiske storbyer.

Byrådssekretær Kaia Storvik (Ap) bekrefter besøket og sier Johansen dro fordi han er styremedlem i det europeiske storbynettverket Eurocities.

– De representerer over 200 europeiske byer, og de har i samarbeid med to ukrainske by- og kommuneorganisasjoner vært i Kyiv for å undertegne en avtale med prinsipper for samarbeid om gjenoppbygging av Ukraina etter krigen, sier Storvik til NTB.

annonse

Zelenskyj har lagt ut en uttalelse om møtet via sin offisielle Telegram-konto.

– Jeg er glad for å ønske velkommen til delegasjonen fra Eurocities til Ukraina. Vi setter pris på at dere står ved vår side i denne vanskelige tiden, når vårt land kjemper mot den russiske invasjonen, skriver han.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon