Over 3000 kinesiske demonstranter holder bannere under en sjelden masseprotest over frysing av bankinnskudd utenfor en People's Bank of China-bygning i Zhengzhou, Henan-provinsen, Kina 10. juli 2022. Foto: EyePress News/Shutterstock
annonse

Vanskelige interne forhold gjør at kinesere ønsker å forlate landet i hopetall. Trenden blir omtalt som «runology», som er et ordspill mellom det engelske ordet «run» og «rúxué», som betyr konfusianisme på kinesisk.

Tuvia Gering.

Som tidligere meldt, var Resett ved undertegnende nylig på besøk i Israel, hvor vi intervjuet en rekke prominente israelske eksperter om flere spørsmål knyttet til internasjonal sikkerhetspolitikk og geopolitikk. Kina-eksperten Tuvia Gering var blant dem.

Tuvia Gering er forsker ved det prestisjetunge israleske tankesmien Institute for National Security Studies (INSS) Israel-China Policy Center, samt redaktør og forfatter av Discourse Power på Substack. Hans ekspertiseområder inkluderer kinesisk sikkerhets- og utenrikspolitikk; forholdet mellom Kina og Israel; Kina i Midtøsten; samt katastrofe- og beredskapshåndtering.

annonse

Følg Tuvia på Twitter @geringtuvia

I et dybdeintervju med Resett over tre deler, gir Gering sine perspektiver innen en følgende temaer:

  1. Kinesisk innenrikspolitiske anliggende og utfordringer (denne delen).
  2. Geopolitiske betrakninger.
  3. Forholdet mellom Israel og Kina i konteksten høyteknologi.

Kun for abonnenter

Dette innholdet er forbeholdt våre abonnenter, logg inn for å få tilgang.
Ikke abonnent? Les mer her.

annonse

LOGG INN

Kina-ekspert: – Det kinesiske kommunistpartiet er absolutt ansvarlig for pandemien, uavhengig av hvordan den startet (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse