Boye Ullmann. Arkivbilde. Foto: Vidar Ruud / NTB
annonse

Varsler strøm-demonstrasjon i Oslo 19. september.

Hvis Jonas Gahr Støre trodde sommerens strømbråk var på hell, må Norges energikrise-rammede statsminister tro om igjen.

Høsten har ikke engang meldt sin ankomst før det varsles demonstrasjon mot regjeringens energipolitikk og konsekvensene av denne, herunder høye strømpriser, vannmagasiner på bunnivå og dundrende krafteksport.

annonse

Den planlagte demonstrasjonen skal finne sted 19. september, samtidig som Stortinget skal hastebehandle strømkrisen.

Les også: – Støre vant strømkrigen

Blant arrangørene finner vi Industriaksjonen ved Boye Ullmann, fagforeninger og Facebook-gruppen «Vi som krever billigere strøm».

annonse

En rekke personer fra politiske partier, organisasjoner, næringsliv og privatpersoner vil holde appell, opplyser Ullmann til Energinytt24.

Ullmann er Rødt-politiker, og det er på venstresiden, herunder fagforeningene, kritikken mot Støres energipolitikk begynner å bli mest høylydt, mener DN-kommentator Frithjof Jacobsen. Fellesforbundet har sågar gitt Støre tidsfrist.

Saken fortsetter.

Norges vannkraft er nedbetalt av det norske folk gjennom generasjoner, mener arrangørene. På bildet ser vi Rånåsfoss kraftstasjon i Akershus i 1977, for 45 år siden. Foto: Erik Thorberg / Scanpix / NTB

– Det koster 12 øre å produsere en kilowattime med strøm. Dette skyldes at vi her i Norge gjennom generasjoner har utnyttet vannkraften som er unik for oss, og som er finansiert og nedbetalt av oss alle i fellesskap, sier Jan Eivind Braaten. Han samarbeider med Ullmann og Facebook-gruppen «Vi som krever billigere strøm».

Les også: Erna Solberg: – Atomkraft er en skikkelig god energikilde

annonse

– Da er det ikke rimelig at vi nå plutselig skal betale det samme til de norske produsentene som eies av kommune og stat og som produserer med 12 øre i kostnad, som det innbyggere i andre europeiske land gjør til sine produsenter, som har helt andre produksjonskostnader, fortsetter Braaten.

– Norske husholdninger og bedrifter har ikke råd til dette, og det er helt unødvendig at staten skal «skattlegge» oss på denne måten.

Nyhetssaken hos Energinytt24.no er forfattet av interimredaktør Olav Sylte, som opplyser at han også administrerer Facebook-gruppen «Vi som krever billigere strøm».

«Frikjenner» Putin for strømkrisen: – Energiewende har skylden (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse