F.v. Fredrik André Bjørkan, Mathias Normann og Martin Ødegaard. Arkivbilde. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
annonse

Det har skapt engasjement at fotballspiller Mathias Normann (26) vil forfølge en individuell karrière i Russland. Valget får rasende Nettavisen-kommentator til å påberope seg støtte fra selveste Frelseren.

Kritikken og reaksjonene mot Normann har stort sett holdt seg på et saklig nivå, ikke minst fra de offisielle organisasjonene for norsk fotball.

– Det er ganske enkelt. Per dags dato er det den beste sportslige muligheten jeg har. Da endte vi opp med det, forklarer Normann selv til TV 2.

annonse

26-åringen har spilt for russiske FK Rostov, og skal nå etter sigende på utlån til en ikke navngitt klubb i Russlands hovedstad Moskva.

Les også: Norge og Sverige fraråder reiser til Russland

– Er det én ting jeg har lært i min karriere, er det at man ikke blander politikk og fotball. Jeg skal dit for å spille fotball og er happy med det, sa Normann videre.

annonse

Landslagssjef Ståle Solbakken uttaler seg alvorlig, men sivilisert. Til NRK sier Solbakken at det er nærliggende for ham å drøfte saken med fotballpresident Lise Klaveness.

– Det er ingen tvil om at dette er kontroversielt i den tiden vi lever i nå. Så er det sånn at det heller ikke er restriksjoner eller resolusjoner rettet mot enkeltutøvere, sier Solbakken til VG.

Saken fortsetter.

Faksimile. Foto: Nettavisen.no

Hos fotballkommentator MortenP synes det å ha ført til full nedsmeltning at 26-åringen prioriterer sine personlige muligheter fremfor å (ulønnet) stille seg solidarisk med uoffisielle «sanksjoner» i regi av privatpersoner, media og korporatismen.

– Det er krig i Europa, Russland har invadert og okkupert deler av en vennlig nabos territorium og verden har stått på rettferdighetens og folkerettens side siden 24. februar. Det inkluderer oss nordmenn, slår MortenP fast i Nettavisen.

annonse

– Selv Jesus på korset ville slitt med å tilgi Mathias Normann, raser MortenP, som også mener å vite at Normann har «mistet perspektivet på hva som er riktig og galt» og «ikke forstår» hva det vil si å «ta et standpunkt for fred, folkerett og rettferdighet.»

Den skjulte grunnloven viser seg i Norge

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse