Bunnpris. Illustrasjonsbilde. Foto: Audun Braastad / NTB
annonse

I årevis har dagligvarebransjen kjempet for utvidet åpningstid.

Det er da heller ikke mange tiår siden matbutikkene i Norge var pålagt å stenge før klokken 17 på hverdager.

Selv om matbutikkene i dag stort sett kan holde åpent når de vil, bortsett fra netter og søndager, har blant annet kristenfolket og fagforeningene motsatt seg full liberalisering av åpningstidene.

annonse

Det måtte kanskje en strømkrise til for å snu trenden. Nå velger flere bedrifter å kutte i åpningstidene – de bedriftene som vel å merke ikke har innstilt virksomheten eller er tvunget til å avvikle.

Les også: Støre om makspris på strøm: Jeg fyrer med ved

Dagbladet DinSide skriver om en Bunnpris-filial i Randaberg kommune i Rogaland. Butikken har sett seg nødt til å redusere stengetiden fra klokken 23 til 22.

annonse

Hensikten er å spare strøm på det som butikken kaller den roligste timen av døgnet. Endringen trer i kraft i morgen. Det er usikkert hvordan butikkens ulike kunder stiller seg til dette, men en skriver på Facebook at det er «tøft gjort».

– Som arbeidsgiver har vi ansvar når kostnadene går opp som de gjør. Vi har allerede gjort mange tiltak, men strømregningen kommer og den må betales, forteller butikksjefen til Dagbladet DinSide, og legger til at tiltaket ikke er ønskelig.

«Frikjenner» Putin for strømkrisen: – Energiewende har skylden (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse