President Vladimir Putin i Kremls Alexander Hall, Moskva 1. desember 2021. Innrammet: Sophie Kobzantsev. Foto: Grigory SYSOYEV / SPUTNIK / AFP /INSS.
annonse

Forklarer at ustabiliteten og det innenrikspolitiske presset mot Putin som kunne observeres i de innledende månedene av krigen, nå stort sett er borte.

Foto: INSS.

Sophie Kobzantsev har bakgrunn fra militær etterretning i den israelske hæren, hvor hun tjenestegjorde som offiser i mange år, og fortsatt innehar stillingen som major i reservene. Etter at hun forlot hæren, jobbet hun i flere år i den israelske høyteknologisektoren, før hun begynte på det israelske instituttet for nasjonale sikkerhetsstudier (INSS) på heltid som forsker. Hun var også i det israelske parlament – Knesset – i tre år, hvor hun satt i forsvars- og utenrikskomitéen.

Kobzantsev har en mastergrad, og skrev masteroppgaven sin om krigen i Ukraina og utviklingen på Krim i 2014. Familien hennes kom til Israel fra det tidligere Sovjetunionen; moren hennes er fra det russisk-okkuperte Mariupol i Ukraina og faren er fra det russisk-okkuperte Abkhazia i Georgia. Russland-relaterte spørsmål er derfor viktige for Sophie, og hun har forsket mye på det post-sovjetiske rom i lang tid. I denne kapasiteten, jobber hun nå tett med INSSs mest prominente Russland-ekspert, ambassadør Zvi Magen, med mange Russland-relaterte spørsmål.

annonse

Resett intervjuet Kobzantsev om krigen i Ukraina i midten av mai. Rundt tre måneder senere, i midten av august, hadde vi et oppfølgingsintervju med den israelske Russland-eksperten.

Grunnet stor arbeidsmengde, har ikke Kobzantsev vært i stand til å gi oss tilbakemelding før relativt nylig. Men selv om intervjuet ble holdt for litt over tre uker siden, er innholdet fortsatt relevant.

Kun for abonnenter

Dette innholdet er forbeholdt våre abonnenter, logg inn for å få tilgang.
Ikke abonnent? Les mer her.

annonse

LOGG INN

«Realistguru» til Resett: – Atomkrig mellom Russland og USA over Ukraina er ikke umulig (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse