Høyre-nestleder Tina Bru (H) bekrefter at hun har fått varsel om skattesmell fra Skatteetaten. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
annonse

Høyres nestleder Tina Bru har fått varsel om skattesmell fra Skatteetaten, bekrefter hun selv overfor NRK.

– Ja, jeg har fått et varsel, sier Bru til rikskringkasteren.

Varselet kommer etter at Skatteetaten har kontrollert tildelingen av stortingspolitikernes pendlerboliger i perioden 2017–2020. Det resulterte i 45 varsler om skattesmell, sendt til stortingsrepresentanter og regjeringspolitikere. Nøyaktig hvem som har mottatt varsel, er ikke offentlig kjent., melder NTB.

annonse

På spørsmål om hvorfor Bru ikke selv har valgt å stå fram med saken tidligere, svarer hun at det i første omgang kun dreier seg om et varsel.

– Fordi det er et varsel, og jeg har tro på at jeg skal klare å oppklare saken med Skatteetaten. Jeg har aldri vært i tvil om at jeg skal fortelle åpent hvis det kom et vedtak, men det foreligger jo ikke ennå.

Les også: Stortinget betaler for psykolog til politikere som har fått varsel i pendlerboligsaker

annonse

Bru har hatt pendlerleilighet siden hun ble valgt inn på Stortinget i 2013. I 2018 kjøpte hun og ektemannen en tomt i Stavanger for å bygge hus. Tomannsboligen i Sandnes ble solgt, skriver NTB.

Brus foreldre kjøpte leilighet samtidig. Bru leide denne leiligheten av foreldrene, og hun oppga den som sitt hjemsted fram til det nye huset ble klart sommeren 2021.

Skatteetaten mener Høyre-nestlederen ikke har betalt nok i leie til foreldrene mens hun bodde der, og dermed ikke oppfylt det såkalte merkostnadsvilkåret. Bru mener selv hun oppfyller dette, og poengterer også at hun ba om personlig veiledning fra Skatteetaten i 2020 i et forsøk på å passe på at ting var rett.

– Det er faglig uenighet rundt det merkostnadsvilkåret og hvordan det skal tolkes. Og den tolkningen som Skatteetaten har, den har aldri slått meg, sier Bru.

Les også: Pendlerboligsaken: Skattekrav drøftes av Stortingets lederskap

annonse

Skatteetaten mener Høyre-nestlederen ikke har betalt nok i leie til foreldrene mens hun bodde der, og dermed ikke oppfylt det såkalte merkostnadsvilkåret. Bru mener selv hun oppfyller dette, og poengterer også at hun ba om personlig veiledning fra Skatteetaten i 2020 i et forsøk på å passe på at ting var rett, skriver NTB.

– Det er faglig uenighet rundt det merkostnadsvilkåret og hvordan det skal tolkes. Og den tolkningen som Skatteetaten har, den har aldri slått meg, sier Bru.

Hvor høy skattemoral har du egentlig selv?

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse