Høyreekstremister under en demonstrasjon i Berlin i 2016. På bannerne står det «Flyktninger ikke velkommen» og «Nei takk til islam». Illustrasjonsbilde. Foto: snapshot-photography / T Seeliger / Shutterstock / NTB
annonse

Hvordan kan samfunnet bekjempe både høyre- og venstreekstremisme? En tysker mener å ha funnet løsningen.

Store norske leksikon beskriver ekstremisme som ønsker om store, dyptgripende eller raske endringer i et samfunn, for eksempel i form av en revolusjon. Videre heter det at den som utviser eller er tilhenger av ekstremisme, har ytterliggående holdninger.

Årsakene til ekstremisme kan være mange og sammensatte. Forskning gir ikke noe entydig svar, men hos britiske ACT Early har de listet opp noen forslag, nemlig sosial isolasjon eller eksklusjon, press fra ens gruppe, ønske om innpass, atferdsvansker og småkriminalitet, store endringer i livssituasjon og ikke minst mentale helseutfordringer.

annonse

Kun for abonnenter

Dette innholdet er forbeholdt våre abonnenter, logg inn for å få tilgang.
Ikke abonnent? Les mer her.

LOGG INN

Den gode volden: Her er boken som får venstresiden til å rase (+)

annonse

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse