Det kinesiske tankskipet Sun Arrows fyller flytende naturgass (LNG) fra Sakhalin-2-prosjektet i havnen i Prigorodnoye, Russland, fredag 29. oktober 2021. Foto: AP. Innrammet: Innrammet: Dr. Zsuzsa Anna Ferenczy.
annonse

Mener at krigen i Ukraina og det iskalde forholdet mellom Russland og Vesten tjener Beijings interesser, men kun til et visst punkt:

Dr. Zsuzsa Anna Ferenczy.

Dr. Zsuzsa Anna Ferenczy er ekspert på EUs utenriks- og sikkerhetspolitikk, med fokus på EUs forhold til Kina og Taiwan i konteksten Indo-Stillehavet. Hun jobber som førsteamanuensis ved National Dong Hwa University i Hualien, Taiwan.

Basert i Taipei siden 2020, fokuserer hun spesielt på utviklingen i forholdet mellom EU og Taiwan og den fremvoksende sikkerhetsdynamikken i Indo-Stillehavet.

annonse

I perioden 2008-2020 jobbet Dr. Ferenczy i Europaparlamentet som politisk rådgiver innen EUs utenriks- og sikkerhetspolitikk, med særlig fokus på Asia-Stillehavet.

Oppsettet

I et intervju med Resett med Dr. Ferenczy i litt under en time, oppdelt i tre deler, kommer hun med sine betraktninger rundt en rekke temaer knyttet til verdens neste mektigste land.

annonse

Første del – om den økonomiske situasjonen i Kina – kan leses her.

Andre del – om den innenrikspolitiske situasjonen i Kina – kan leses her.

Denne delen tar for seg geopolitiske utfordringer knyttet til Kina fremvekst.

Kun for abonnenter

Dette innholdet er forbeholdt våre abonnenter, logg inn for å få tilgang.
Ikke abonnent? Les mer her.

LOGG INN

annonse

Indisk Kina-ekspert: – Xi ønsker å dominere Eurasia og Indo-Stillehavet

 

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse