USAs president Joe Biden. Foto: Susan Walsh / AP / NTB
annonse

Biden-administrasjonen ønsker å styrke USAs bruk av vindkraft gjennom en utbygging av havvindplattformer. Målet er å kunne produsere 15 gigawatt innen 2035.

Det vil være nok strøm til å dekke behovet for over fem millioner amerikanske husstander, ifølge USAs innenriksdepartementet.

– Vi setter i gang forsøk på en storstilt satsing på flytende havvind. Teknologi vil kunne la oss bygge i dypvannsområder der turbiner ikke kan festes direkte til havbunnen, men hvor det er sterk vind som vi nå kan utnytte, sa klimarådgiver i Det hvite hus, Gina McCarthy, da planene ble lagt fram på en pressekonferanse torsdag.

annonse

To tredjedeler av USAs potensial for havvindutbygging er i dypvannsområder utenfor kysten av California og Oregon, noe som krever flytende plattformer. Biden-administrasjonen bevilget nylig nesten 50 millioner dollar i finansiering til forskning og utvikling.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse