Migranter som har krysset Rio Grande fra Mexico til USA ved Eagle Pass, Texas, fredag 26. august 2022. Foto: AP / Eric Gay.
annonse

Amerikanske grensepatruljeagenter har pågrepet nesten to millioner migranter som ulovlig har krysset USAs sørvestlige grense så langt dette regnskapsåret.

1.997.769 migranter har blitt pågrepet i løpet av de første 11 månedene av regnskapsåret 2022, ifølge en august-rapport fra Southwest Land Border Encounters. August er den femte måneden på rad hvor pågripelsene har oversteget 180.000 individer.

Tjenestepersoner i Biden-administrasjonen skylder på forhold utenfor USA fremfor sin egen innvandrings- og grensesikkerhetspolitikk for utviklingen.

annonse

– Sviktende kommunistregimer i Venezuela, Nicaragua og Cuba driver en ny bølge av migrasjon over den vestlige halvkule, inkludert den nylige økningen i møter ved den sørvestlige amerikanske grensen, sa i US Customs and Border Protection (CBP)-kommissær Chris Magnus i en skriftlig uttalelse.

– Vårt dedikerte team av dyktige agenter fortsetter å jobbe døgnet rundt for å sikre grensen vår og behandle og sjekke bakgrunnen til hver enkelt person på en sikker og human måte, men de som flykter fra undertrykkende regimer utgjør betydelige utfordringer for behandling og fjerning, heter det videre.

Det har blitt rapportert en økning på 175 prosent i pågripelser av migranter fra Venezuela, Cuba og Nicaragua. Antallet pågripelser fra disse tre nasjonene beregnes til 55.333 migranter i løpet av august, sammenlignet med 56.979 fra Mexico og andre land i Mellom-Amerika.

annonse

En god nyhet for Bide-administrasjonen er nedgangen på 14 prosent i pågripelsen av enslige migrantbarn. Antall pågripelser falt fra 13.278 i juli til 11.365 i august.

Gallup-sjef advarer Biden: 42 millioner latinamerikanere ønsker å innvandre til USA

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse