- Resett - https://resett.no -

Dagbladet mener Listhaug er Putins lille hjelper

«Slutt å skylde på krigen i Ukraina!», sa Sylvi Listhaug under debatten om høye strømpriser. 

– En kan jo lure på hvilken planet Listhaug og Frp lever på når dette er bildet man har av hendelsene vi er vitne til, skriver Dagbladet [1], og legger til:

– Det Listhaug kaller «politisk handlingslammelse» er altså at Stortinget har innført det som trolig er Europas mest sjenerøse strømstøtteordning, selv om vi har lavere strømpriser enn resten av kontinentet.

annonse

Les også: Tyskland legger ned sine siste atomkraftverk, midt under strømkrisen: Norske myndigheter blander seg ikke, sier statssekretær til Resett (+) [2]

De skriver at Regjeringen i forrige uke la fram en strømstøtteordning for bedriftene. Til sammen skal strømstøtten til bedrifter og husholdninger koste 44 milliarder kroner bare i år. At Listhaug vet dette, spiller ingen rolle.

– Ja, det er flere årsaker til at strømprisene er høye nå. Flere kjernekraftverk i Frankrike er ute av drift, det har vært høy vekst i energietterspørsel etter pandemien, og prisene på CO₂-utslipp har også gått opp i Europa, skriver Dagbladet, og kaller Listhaug for korttenkt:

annonse

Les også: Mjøs Persen mener regjeringen har laget en romslig strømordning: – Folk fryser, svarer FrP-topp (+) [3]

Foto: Resett

– Det Listhaug derimot gjør, er å ta vekk den viktigste forklaringsfaktoren til de høye strømprisene. Da gjør hun bare Putin en tjeneste: hun tar skylda vekk fra hans autoritære skuldrer, og plasserer den på de norske politikere sine. Det er korttenkt, populistisk og farlig.

Strømpriser og renteheving – hva skjer da i boligmarkedet? (+) [4]

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474