En pro-russisk milits heiser flagg fra Russland og den separatistiske selverklærte Luhansk People's Republic (LNR) utenfor Oschad bankfilial i Stanytsia Luhanska i Luhansk-regionen, Ukraina 27. februar 2022. Foto: REUTERS/Alexander Ermochenko
annonse
annonse

Separatistene i Luhansk skal holde folkeavstemning 23.–27. september om hvorvidt separatiststaten skal slutte seg til Russland. Andre russiskokkuperte områder ventes å følge ettter.

Folkeavstemningen i Luhansk ble vedtatt enstemmig i separatiststatens parlament, skriver den selverklærte statens offisielle nyhetsbyrå LITS, gjengitt av NTB.

Også i nabofylket Donetsk melder separatister at de vil holde en folkeavstemning om tilslutning til Russland. Ifølge det statlige russiske nyhetsbyrået Interfax ligger det også an til folkeavstemninger i både Kherson- og Zaporizjzja-regionene som er okkupert av russiske styrker etter invasjonen 24. februar.

annonse

Russiskstøttede separatister har kontrollert deler av både Donetsk og Luhansk siden 2014. Russland annekterte Krim etter en folkeavstemning om saken som ikke ble internasjonalt anerkjent samme år.

«Realistguru» til Resett: – En russisk seier i Ukraina vil øke risikoen for atomspredning (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon