Nicolai Tangen. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
annonse
annonse

Oljefondet følger opp signalet fra Stortinget. Innen 2050 skal det være netto nullutslipp for alle selskaper som fondet har i porteføljen.

Det kunngjorde oljefondet – Norges Bank Investment Management – i en pressemelding tirsdag, ifølge NTB.

– Vi har som mål å være verdens ledende investor på håndtering av klima. Vår langsiktige avkastning vil være helt avhengig av hvordan selskapene i porteføljen omstiller seg til et nullutslippssamfunn, sier oljefondssjef Nicolai Tangen.

annonse

Et flertall på Stortinget vedtok tidligere i år at oljefondet får nye retningslinjer for hvordan det skal forholde seg til klimautslipp. Målet er at investeringer skal baseres på et langsiktig mål som er forenelig med nullutslipp på globalt nivå i 2050.

Fondet har jobbet med klima i over 15 år. Men nå skal fondet gjøre mer, og den nye handlingsplan viser konkret hva som skal gjøres.

– Vi setter et mål om netto nullutslipp senest innen 2050 til alle selskapene. Og vi vil være en pådriver for at selskapene skal nå dette målet ved å sette troverdige mellommål og planer for å redusere sine direkte og indirekte klimagassutslipp, sier eierskapsdirektør Carine Smith Ihenacho.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon