Sylvi Listhaug. Foto: Terje Bendiksby / NTB
annonse

Listhaug ba andre politikere om å slutte å skylde hele strømkrisen på Putin. Etterpå ble hun hengt ut som Putins medhjelper.

– Jeg sa under Stortingets strømmøte på mandag at man må slutte å skylde på krigen i Ukraina for strømkrisen, skriver Sylvi Listhaug på Frp.no,

Hun mener at Dagbladets utspill er lavmål.

annonse

– Det begrunnet jeg med at problemene startet før krigen, og allerede i fjor sommer økte energiprisen kraftig. Det har ført til en rekke ubegrunnede påstander fra norsk media, med Dagbladet på lederplass som skrev at jeg var «Putins lille hjelper» som absolutt lavmål.

Les også: Dagbladet mener Listhaug er Putins lille hjelper

Frp-lederen sier at de høye strømprisene skyldes også tabber som norske politikere har gjort, som å godkjenne de to siste utenlandskablene som har ført til høyere strømpriser i Norge. Derfor burde også andre norske politikere erkjenne sine tabber, og rydde opp i problemet istedenfor å utelukkende skyve krigen foran seg.

annonse

– Frps poeng er at vi som politikere ikke bare kan skylde på Putin. Vi har også et ansvar og har bidratt til den situasjonen vi er i. De pengene som nå renner inn i statskassen fra de skyhøye strømprisene er en gigantisk ekstraskatt som ingen politikere vel ønsket. Da bør vi betale tilbake pengene til folket og bedriftene, skriver Listhaug, og legger til:

– Istedenfor å angripe Frp, burde mediene heller lyttet til konserndirektør Irene Rummelhoff I Equinor som til DN 1. september sa: «Det er en stor misforståelse der ute, og det er at energikrisen ble skapt av krigen. Det ble den ikke. Energikrisen var tydelig til stede minst seks-syv måneder før krigen. Og den er resultatet av underinvestering i energi, all slags energi i mange år, og det er nøyaktig hva vi opplever i Norge også».

Les også: Redaktør: Frp er mer nedrig enn krigsprofitører (+)

Hun påpeker at Frp har fremmet en rekke forslag som både ville hjulpet vanlige folk og bedrifter til å betale strømregningene sine ved å innføre 50 øre makspris for alle, og få nasjonal kontroll på kraftsituasjonen.

– Dessverre bruker heller mediene spalteplass på å komme med ubegrunnede og grove påstander mot Frp, enn å ta på alvor hvor hardt de skyhøye strømprisene rammer vanlige folk og bedrifter, sier hun.

FrP-politiker til Resett: – EUs hodeløse energi- og klimapolitikk skal ikke ødelegge for Norge (+)

 

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse