- Resett - https://resett.no -

Biden: Putin har skamløst krenket FN-pakten

Russland har skamløst krenket FN-pakten med krigen i Ukraina, sa USAs president Joe Biden da han talte til FNs hovedforsamling.

– Denne krigen handler om å utslette Ukrainas rett til å eksistere som en stat. Ingen andre enn Russland er ansvarlig for konflikten, sa Biden i talen onsdag.

– Russland har skamløst brutt reglene i FN-pakten, og president Putin kom med atomtrusler mot Europa så sent som i dag, la han til.

annonse

USAs president talte samme dag som Russlands president Vladimir Putin sa han var villig til å bruke alle tilgjengelige midler for å forsvare russiske territorier. Samtidig anklaget han Vesten for å ville «svekke, splitte og i siste instans ødelegge vårt land».

– Når vårt lands territorielle integritet er truet, vil vi helt klart bruke alle midler vi har til å beskytte Russland og vårt folk. Dette er ingen bløff, sa Putin i en tale sendt onsdag morgen.

Biden understrekte i sin tale at 141 land i FN har fordømt Russland for krigen, mens over 40 land har bidratt med milliarder av dollar til Ukraina.

annonse

– Vi ønsker at krigen skal slutte, men på rettferdig vis, la Biden til.

Russland-ekspert til Resett: – Putin har full kontroll for øyeblikket (+) [1]

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474