- Resett - https://resett.no -

NAV deler ut vibratorer og penispumper for titalls millioner kroner

Penispumper og vibratorer til en verdi av 10 millioner deles ut av NAV årlig, i en ordning som strekker seg tilbake til 2015.

I 2015 ble penispumper, vibratorer og dildosett en del av Nav sitt tilbud til nordmenn med nedsatt seksualfunksjon. Flere tusen har etterpå søkt Nav om såkalte «seksualtekniske hjelpemiddel». Støtten til slike «hjelpemidler» er tredoblet

– Problemer i seksuallivet oppleves av mange svært inngripende. Vi hører ofte om pasienter som sier de har fått et mye bedre liv. Positive tilbakemeldinger kommer både fra pasienter og helsepersonell, sier fagsjef i Aron Willems i Quintet, et firma i Bergen som har fått i oppgave å sende ut hjelpemidler for seksuallivet, til NRK [1].

annonse

Også sexologen Esben Esther Pirelli Benestad er fornøyd med ordningen.

– Retten til seksuell nytelse blir mer og mer akseptert, både i Norge og internasjonalt. Jeg blir veldig glad for at denne relativt nye ordningen finnes og blir tatt i bruk, sier hen til statskanalen.

Tormod Moland, som er seksjonssjef i Arbeids- og velferdsdirektoratet, opplyser at det i 2020 var rundt 3000 personer som fikk utdelt seksualtekniske hjelpemidler.

Folkelig hysteri, kongelig galskap, eller begge deler? [2]

annonse

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474