Byrådsleder i Oslo Raymond Johansen (Ap). Foto: Terje Pedersen / NTB
annonse

Oslo-byrådet fortsetter sin store satsing på sykkelveier i neste år på tross av økonomiske krisetider.

I budsjettet som ble lagt fram onsdag, foreslår byrådet å bruke over 600 millioner kroner til å utvide sykkelveinettet. Den enorme sykkelsatsingen får Frp til å reagere kraftig, ifølge Nettavisen.

– Byrådslederen og finansbyråden gikk jo tidligere i uken ut og ville justere forventningene i budsjettet for neste år. Men det byrådet gjør i dag er å skru av lyset for vanlige folk, men soler seg i glansen av sine egne prestisjeprosjekt, sier Oslo Frps finanspolitiske talsperson, Lars Petter Solås, til avisen.

annonse

25 nye kilometer

Byrådet skriver i sitt budsjettforslag at det skal bygges 25 kilometer med nye sykkelveier i 2023.

«Totalt har det blitt bygget ut nærmere 70 km sykkelvei, og over 38 km sykkelvei er oppgradert sidne 2015. Sykkeltrafikken har økt med 50% siden 2014», står det i budsjettdokumentene.

annonse

I tillegg til de 600 milionene til ulike sykkelprosjekter rundt om i byen, ønsker det rødgrønne byrådet å brule 2,5 millioner kroner på tryggere sykkelparkering.

Krisetider

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) gikk tidligere i uken ut i Aftenposten og ba Oslo-folk være forberedt på krisebudsjett og tøffe tiltak for å spare strøm. I sommer manet han også til måtehold.

– Vi er på full fart inn i en dyrtid, med høyere strømpriser, med økte matvarepriser og pumpepriser. Situasjonen ble snudd om på veldig kort tid, sa Johansen.

MDG-Stav skal bruke to milliarder på sykkel, blant annet ansette flere sykkelplanleggere

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse