Russlands flagg vaier den russiske sentralbankens hovedkvarter i Moskva. Foto: Maxim Shemetov / Reuters
annonse
annonse

Nok en russisk forsker har dødd under det som omtales som mystiske omstendigheter.

Ifølge The Daily Mail, har Anatolij Nikolajevitsj Gerasjenko var tidligere leder av Moskvas luftfartsinstitutt (MAI), dødd etter å ha falt ned flere trappetrinn ved Moskva-instituttet knyttet til Putins forsvarsdepartement.

Gerasjenkos dødsfall føyer seg inn i rekken over høytstående menn i Russlands elite, som på forskjellige måter har måttet bøte med livet over de siste månedene.

annonse

Et stort tap

Gerasjenko viet hele sitt voksne liv til å forske og undervise på instituttet og har blant annet mottatt Russlands medalje av ordenen for tjenester til fedrelandet, første klasse. Han var en fremtredende professor med mer enn 50 vitenskapelige publikasjoner, som forble som en innflytelsesrik rådgiver etter at han gikk av med pensjon i 2015.

– Den 21. september 2022 døde Anatolij Nikolajevitsj Gerasjenko, forsker, professor, og rådgiver ved Moskvas luftfartsinstitutt, som følge av en ulykke, skriver instituttet i en pressemelding.

annonse

Instituttet uttrykker sin dypeste medfølelse overfor Gerasjenko familie og venner.

– Dette er et kolossalt tap for MAI og for vitenskapen, avslutter de.

Gerasjenkos svært mistenkelige død kommer mindre enn to uker etter at Vladimir Putins pekepinn for å utvikle Russlands enorme arktiske ressurser «falt over bord» mens han seilte utenfor landets stillehavskyst.

Fleire dødsfall blant russiske toppsjefar

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon