En russisk T-90A-tanks under Moscow Victory Day Parade 2013. Foto: Wikipedia.
annonse
annonse

Den russiske hærens stolthet, en helt intakt utgave av stridsvognen T-90M, har blitt kapret av ukrainske soldater i Kharkiv-regionen.

Ifølge Defence-blog begynte bilder av den forlatte russiske T-90M-tanken å sirkulere på sosiale medier i forrige uke. Flere bilder av eksteriøret og interiøret til den hemmelige russiske tanken har blitt publisert på sosiale medier.

Foto: Sosiale medier.
Foto: Sosiale medier.

 

annonse

 

 

 

annonse

T-90M, populært kjent som Proryv-3 (NATO: Breakthrough-3), er Russlands mest avanserte operative stridsvogn.

Proryv-3 har hovedsakelig fått et nytt tårn og en kraftigere motor, som skiller den fra den serieproduserte modulen. Den nye stridsvognen er utstyrt med et nytt flerkanals siktesystem som gjør det mulig å bruke våpen både på dagen og natten. Stridsvognens største fordel er likevel at den kan utveksle data med andre kjøretøy i sanntid.

T-90M-tanksen overgår betraktelig T-90-forgjengeren med tanke på kampeffektivitet, samtidig som den beholder fordelene til den forrige modellen som eksepsjonell pålitelighet og minimalt med vedlikehold.

Sammenlignet med T-90A, har den forbedrede versjonen en ny helsveiset tårndesign beskyttet av Relikt reaktivt panser (Explosive Reactive Armour – ERA), en rustning montert foran og på hver side av tårnet. I tillegg er tårnet utstyrt med et ekstra rustningssett for å motvirke trusselen fra rakettdrevne granater.

Den nye hovedstridsvognen drives av en 1000 hestekrefters V-92S2-motor, som gir en topphastighet på 60 km/t og en rekkevidde på 550 km.

Hovedbevæpningen er supplert med en 125 mm 2A46M-4 kanon som kan avfyre standardammunisjon, men også Refleks antitank missiler (ATGM) (NATO-kode AT-11 Sniper-B)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon