Erling Braut Haaland. Arkivbilde. Foto: Jose Breton / AP / NTB
annonse

Erling Braut Haaland (22) kommer til å tjene rundt 1,1 milliarder kroner, anslår tidsskriftet Kapital.

Det går frem av Kapitals årlige liste over 400 Norges rikeste personer. Tidsskriftet er del av Hegnar Media, som også eier Finansavisen.

– Aldri tidligere, så vidt Kapital bekjent, har en nordmann greid å skape seg en så stor formue på såpass kort tid, og i så ung alder. Det gjør Haaland, med god margin, til Norges første fotballmilliardær, skriver Kapital.

annonse

Kapital beregner, som gjengitt av TV 2, NRK og VG, Haalands inntekter fra Red Bull Salzburg, Borussia Dortmund og Nike til 130 millioner kroner. Med tillegg av årslønn i Manchester City på 220 millioner kroner de neste årene vurderer Kapital det slik at Haaland er god for rundt 1,1 milliarder norske kroner.

Les også: Full nedsmeltning i Nettavisen: – Selv Jesus ville slitt med å tilgi

De estimerer også at Haaland vil tjene rundt 150 millioner kroner i året på sponsoravtaler. Totalt blir årsinntekten da 370 millioner kroner, før eventuelle bonuser. Videre er anslåtte faste utgifter og skatt trukket fra Kapitals estimat.

annonse

Kapital oppgir at han hittil har opparbeidet seg en formue på 130 millioner kroner. I sommer skrev Haaland under for fem sesonger med Manchester City.

Parallelt med overgangen fra Borussia Dortmund til Manchester City har Haaland investert noe av pengene i en luksusvilla i Marbella til 63 millioner kroner.

Kjøper luksusvilla til 63 mill.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse