Stortingsrepresentant Hans Andreas Limi (FrP). Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
annonse

I år har båtlivet vært tydelig preget av de høye drivstoffprisene. Folk har ikke råd til å bruke båten som før. 

– Vi har hatt en stor nedgang i salg av både blyfri og diesel denne sommeren. Antall solgte liter drivstoff i 2022 er det laveste siden oppstarten min for 6 år siden, sier Rolf Aslak Hansen fra Sætre Marina til Resett.

Hansen sier at nedgangen i salget har kommer trolig av flere faktorer, men høye priser er nok den viktigste årsaken. Mange har nok også vært ute og reist i sommer da det de siste to årene har vært mye restriksjoner i forbindelse med covid-19-pandemien.

annonse

Les også: Drivstoffprisene slår dramatisk ut for lastebilbransjen – må selge lastebiler

 – Tilbakemeldingene fra båtfolk er at mange kjører saktere, kortere og bruker båten mindre på grunn av de ekstremt høye kostnadene til drivstoff. Så høye priser på drivstoff er negativt for de med båt vil jeg si, forteller han, og legger til:

De som leverer drivstoff til meg bekrefter at situasjonen med nedgang i salg er lik for mange marinaer i Oslofjorden.

annonse

Les også: Skyhøye bensinpriser struper båtlivet

 FrP vil gjøre noe, men blir nedstemt

 – Fjern avgiftene på bensin og diesel, svarer finanspolitiske talsperson for Frp, Hans Andreas Limi til Resett. 

Tidligere har Limi sagt til Resett at Fremskrittspartiet mener at staten skal benytte ekstraordinære inntekter til å redusere avgifter for folk og norske bedrifter som nå sliter med enorm prisvekst. De har foreslått en bedre strømstøtteordning med «makspris» på 50 øre/kwt, fjerne avgiftene på drivstoff og halvere merverdiavgiften på mat.

Reduksjon og fjerning av avgifter vil dempe prisveksten og hjelpe folk med å klare løpende utgifter i hverdagen. 

annonse

– Trist at ingen andre partier støtter våre forslag, fastslo han.

Hans Andreas Limi (FrP): – Vi ønsker en «krisepakke» for vanlige folk (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse