Stopp Islamiseringen av Norge- SIAN - avholdt markering på Eidsvolls plass foran Stortinget. Et massivt politioppbud sørger for å stagge motdemonstranter og SIAN tilhengere. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
Illustrasjonsbilde. Foto: Geir Olsen / NTB
annonse

Hvorfor skulle det muslimske flertallets tolkning av islam være riktigere enn ekstremistenes tolkning, spør ateist Lars Alm.

Det begynte med en debatt mellom Einar Gelius og Osamah Rajpoot. Gelius mener islam er krigersk, mens Rajpoot beskylder Gelius for å ikke ta til seg motkritikken han får. Nå går Lars Ask et skritt lengre, og mener Koranen tillater offensiv jihad.

«Det er trist at for Einar Gelius er misjonsiver etter å befeste et negativt syn på islam mer viktig enn å reflektere kritisk over den motkritikken han får», skrev Osamah Rajpoot 21. september, som signerer sine leserinnlegg som religionsviter.

annonse

– Om man leser Osamah Rajpoots siste svar til Einar Gelius på Religioner.no kan det virke som at noe av det sentrale er et positivt eller negativt syn på islam, men det som teller er om synet man har stemmer overens med virkeligheten eller ikke, skriver Lars Alm i en respons til debatten på Religioner.no.

Les også: Ateistene vil ikke feire 1000-års jubileet: – Kristendommen er en mytologi hvis påstander om verden vil feile i enhver faktasjekk

– Selv om ikke alt ved islam er negativt, så er et negativt syn på islam ofte høyst berettiget. Ikke alt med islam er positivt heller, mener Alm.

annonse

Alm skriver videre at det blir litt feil å beskrive Gelius’ syn som svært negativt, det blir en måte å sverte hans meninger. Det man må gjøre er å si noe om hans ytringer er sanne eller ikke – om hans syn stemmer overens med virkeligheten.

– Kanskje ekstremisters tolkning av islam er sann, men for de som ønsker å fremstille islam ensidig positivt er dette et problem, oppsummerer Alm. Han avslutter ved å si at «i motsetning til hva Rajpoot hevder på Religioner.no så tillater Koranen aggressiv krigføring – offensiv jihad».

Imam til Resett: – Muslimer må spørre seg selv om hvorfor islamhatere skjender Koranen (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse