Atle Antonsen er Kongen i TV-serien Kongen befaler går på Discovery. Her under Discoverys lansering av vinterens og vårens programmer på TVNorge, discovery+ og Discoverys kanaler. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
annonse

Omdømmeekspert Trond Blindheim mener det kan bli utfordrende for Antonsen å reise seg etter rasismeanklagene. Facebook-unnskyldningen er kanskje ikke nok.

– Han har publisert en unnskyldning på Facebook, men det er ikke så troverdig å skylde på fyll og forsøk på å være morsom. Han sier jo det at han prøvde å være morsom, men dette opplevde Sumaya Jirde Ali som et overgrep, sier omdømmeekspert og dosent ved Høyskolen Kristiania Trond Blindheim til ABC Nyheter.

Blindheim tror det kan ta lang tid før vi ser Antonsen igjen som komiker og skuespiller. – Han blir nok borte fra offentligheten en stund nå, og det er vel med rette, sier han.

annonse

– Jeg tror mange av forestillingene han har satt opp i fremtiden avlyses. Det samme gjelder nok arrangementer han er booket til. Dette må nok vente i hvert fall ett år.

Les også: Uføretrygdet kvinne (64) ble trakassert av ungdommer – dømt for rasisme (+)

Å bli beskyldt for rasisme er ved siden av gjerninger som voldtekt og lignende noe av det verste man kan anklages for, mener Trond Blindheim.

annonse

En eventuelt tiltale vi gjøre situasjonen enda verre for Antonsen. Det hevder Dag Inge Fjeld, høyskolelektor ved Høyskolen Kristiania og omdømmeekspert.

– Hvis det blir tiltale, så er ting plutselig forverret for omdømmet til Antonsen og levebrødet hans. Da vil alle kommersielle interesser vegre seg for å gjøre noe inntil det har vært en rettssak, og eventuell straff, og så videre, sier Fjeld til TV 2.

Totalt uakseptabel oppførsel

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse