Murstein-kasteren ble blant annet fanget på film inne på en dagligvarebutikk, og skal nå befinne seg i NYC-politiets varetekt. Stillbilde. Foto: NYPD Crime Stoppers
annonse

Det vakte oppsikt da en LHBT-bar på Manhattan i New York ble angrepet med murstein nå i helgen.

Grunnen er ikke bare at det var fjerde gang på en uke utestedet ble angrepet, tilsynelatende begått av samme person.

På overvåkningsbilder kunne man også se gjerningsmannen nærme seg utestedet med nervøse skritt, før han på en pikeaktig hiver måte mursteinen mot det som synes å være etablissementets inngangsparti.

annonse

Steinen har ikke engang forlatt mannens hånd før han snur kroppen i en annen retning og løper hals over hode av redsel.

Les også: Fem drept i masseskyting i Colorado

Takket være bruddsikkert glass på utestedet, beregnet nettopp på situasjoner som denne, ble ingen av gjestene skadet da mursteinen traff vinduet.

annonse

Men med mer alvorlige angrep på LHBT-miljøet som bakteppe, blant annet i Colorado samme kveld, var det nok en ubehagelig opplevelse for gjestene.

I dag ble den mistenkte gjerningsmannen pågrepet av politiet. Hans identitet er foreløpig ikke avklart, skriver NY Post. Inntil videre blir han siktet for «criminal mischief», hærverk mot fast eiendom, ikke for hatkriminalitet.

Saken fortsetter.

Som en jente kaster han mursteinen mot LHBT-utestedet VERS på Manhattan. Stillbilde. Foto: thisismeryan13 / Twitter

I sosiale medier spekuleres det i motivet, ikke bare på grunn av typen våpen og at mannen synes å ha begått samme handling fire ganger på en uke.

Flere la også merke til mannens jentete måte å kaste mursteinen på, og går langt i å antyde at mannen er homofil og har noe uoppgjort med utestedet eller miljøet. Eller er det rett og slett snakk om hvit, kristen og heterofil murstein-terrorisme?

annonse

Svaret må nok avvente politiets videre etterforskning. Resett vil holde leserne løpende oppdatert om sakens gang, herunder eventuelt motiv når dette foreligger.

Les også: Mannen hennes ville ikke ha sengekos. Til slutt innså hun hvorfor

– Har på seg en stor øredobb og kaster som en jente… hhmmmm, skriver en leser av NY Post etter at pågripelsen ble kjent, og mener altså at mannen selv er homofil.

– Akkurat som jeg trodde, en Trump-tilhenger, helt sikkert MAGA! Kjørte helt sikkert fra farmen sin i Midtvesten mens han satt i pickupen sin og lyttet til «God bless the USA» hele veien. Nei, vent, det passer ikke inn i den ønskede profilen, skriver en annen sarkastisk.

– Criminal mischief, hvorfor ikke hatkrim, spør en person, som får svar om at saken nok vil tones ned av politi og medier hvis mannen er LHBT: – Han spiller på samme lag. Akkurat som når du er sort, da kan du bruke n-ordet uten problem, uten å bli utvist fra universitetet.

Hvit murstein-terrorisme? LHBT-klubb angrepet fire ganger på en uke

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse