Harry Kane avbildet med OneLove-kapteinsbindet. Foto: Antonio Calanni / AP Photo / NTB.
annonse

Etter Fifa meldte om sportslige konsekvenser dersom VM-kapteinene brukte de planlagte kapteinsbindet med regnbuefarger, vil Tyskland ta rettslige skritt.

Ifølge den tyske avisen Bild, gjengitt av NTB, vil det tyske fotballforbundet å ta Fifa til idrettens voldgiftsrett (CAS). Forbundet ønsker en hurtigbehandling, slik at en kjennelse kan bli tatt innen 48 timer.

Talsperson i Det tyske fotballforbundet (DFB), Steffen Simon, bekrefter at de ønsker å se om Fifas forbud er lovlig.

annonse

– Fifa har forbudt oss å vise et symbol på mangfold og menneskerettigheter. De kombinerte dette med massive trusler om sportslige sanksjoner uten å spesifisere dem. DFB sjekker om denne handlingen fra Fifa var lovlig, sier Simon til Bild.

Grepet kommer i etterkant av at Fifa varslet sportslige reaksjoner dersom VM-nasjonenes lagkapteiner gjennomfører den lenge varslede markeringen med mangefargede kapteinsbind i OneLove-kampanjen

OneLove-kampanjen var en antidiskrimineringskampanje fra fotballforbundene i England, Wales, Belgia, Danmark, Tyskland, Nederland og Sveits og innebar bruk av regnbuefargede kapteinsbind.

«Homofil og handicappet» Fifa-sjef langer ut mot «rasistisk» Europa – mener vi bør «beklage i 3.000 år» før Qatar kritiseres

annonse

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse