Arabiske kristne israelske skolebarn spiller fotball på Terra Santa School i den blandede jødisk-arabiske byen Ramle, 26. mai 2015. Innrammet: Yoseph Haddad. Foto: AP/Oded Balilty/Privat.
annonse

Som en israelsk kristen araber, har Yoseph Haddad et helt unik perspektiv på det hvordan det israelske samfunnet er skrudd sammen. 

Yoseph Haddad og Henrik S. Werenskiold. Foto: Privat.

Som tidligere meldt, var Resett ved undertegnende tidligere i år på besøk i Israel, hvor vi intervjuet en rekke prominente israelske eksperter om flere spørsmål knyttet til internasjonal sikkerhetspolitikk og geopolitikk, samt israelske innenrikspolitiske anliggende. Yoseph Haddad var blant dem.

Haddad er en veteran i Israels væpnede styrker (IDF) hvor han ble hardt skadet under Den 2. Libanonkrigen, som førte til at han måtte tilbringe over ett år på sykehus i rehabilitering. Etter sin karriere i hæren, begynte han å en ny karriere som PR-aktivist som en av grunnleggerne og sjefen til den israelske NGO-en «Together – Vouch for Each Other». Haddad jobber nå full tid for å oppnå større forståelse og samhold mellom de religiøse og etniske gruppene i Israels svært heterogene samfunn – mellom arabere, jøder, muslimer, kristne og drusere.

annonse

Han har også satt seg et mål om å bidra til at det arabiske samfunnet i Israel får en mer en positiv holdning til sitt hjemland, samt å jobbe for bedre integrering av israelske arabiske i det israelske samfunnet generelt.

Resett satt seg ned og snakket med Haddad i rundt en time. Grunnet lengden på intervjuet, blir det deli i fire deler, hvor Haddad sine perspektiver innen en rekke temaer:

  1. Bakgrunn og oppvekst (denne delen)
  2. Tiden i IDF og etableringen av «Together Vouch for Each Other»
  3. Konflikten mellom Israel og palestinerne
  4. Identitet og religion

Kun for abonnenter

Dette innholdet er forbeholdt våre abonnenter, logg inn for å få tilgang.
Ikke abonnent? Les mer her.

annonse

LOGG INN

En av Israels fremste eksperter på den arabiske og muslimske verdenen: – Midtøsten er definert av tribalisme (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse