Foto: Skjermdump.
annonse

Det ukrainske militæret har lagt ut et drone-videoopptak som de hevder viser en gigantisk kirkegård for russiske militære kjøretøy i Russlands Belgorod-region.

En ukrainsk overvåkingsdrone av typen Leleka-100 har filmet hundrevis av utbrente militære kjøretøy ved et russisk militæranlegg som ligger nær grensen til Ukraina, ifølge den ukrainske nettsiden Military.ua.

Droneopptaket viser hundrevis av stridsvogner, selvgående haubitser, pansrede personellkjøretøy og til og med luftvernsystemer, som har blitt ødelagt eller skadet som følge av krigen i Ukraina.

annonse

Les også: Ukraina tar i bruk ettertraktede tyske haubitser mot Russland

Den russiske hæren skal ha opprettet dette anlegget for å «ombygge og pusse opp ødelagte kampkjøretøyer». Basen ligger i Belgorod-regionen i byen Biryuch, ca. 7 kilometer fra grensen til den ukrainske Kharkiv-regionen.

Russland skal ha store problemer med å reparere tusenvis av ødelagte militære kjøretøy som har blitt skadet eller delvis ødelagt som følge av Kremls blodige krig mot Ukraina.

annonse

Ifølge en uttalelse fra forskerteamet ved bloggen Oryx, som dokumenterer tap av krigsmateriell i krigen, har Russland mistet over 8000 militære kjøretøy, inkludert 1505 stridsvogner og 1757 pansrede personellkjøretøy så langt i krigen.

 

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse