De skriver at flere stiller spørsmål ved vedtektsendringene som ble foretatt av Kvinnefronten og Kvinnegruppa Ottar. Derfor ser de et behov for en oppklaring.
– Alle undertrykte grupper har rett til å organisere seg på sine egne politiske kampdager og legge premissene for sin egen frigjøringskamp. Det gjelder også kvinner, skriver de i Klassekampen, og sier at 8. mars er kvinnedagen:
– Tidligere sa 8. marskomiteens vedtekter at «alle som ikke definerer seg som menn, har stemmerett». Men 8. mars er ikke «ikke-menn-dagen» – det er jo kvinnedagen!
Les også: Kun personer som definerer seg som kvinner får stemmerett på parolemøte før 8. mars
De skriver å gi stemmerett til «ikke-menn» setter mannen og det mannlige som normen, og fokuserer på det vi ikke er (menn), istedenfor det vi faktisk er; kvinner.
– Det er en patriarkalsk ide som gjør kvinner til avviket fordi vi ikke er menn, skriver de, og legger til:
– Forslaget vårt handla ikke bare om hvem som har stemmerett, men innebar også en tydeliggjøring av at 8. mars er den internasjonale kvinnedagen og presiserer at parolemøtene er for personer med engasjement for kvinnekamp og kvinnesak.
Les også: Kvinnebevegelsen føler seg stemplet som hatefulle: – Føkk terfer!
Ottar og Kvinnefronten skriver at finnes mange andre arenaer og dager der de som ikke definerer seg som kvinner, kan løfte fram sine kampsaker, og dette støtter de fullt ut.
Men på den internasjonale kvinnedagen er det kvinnenes tur, mener de.
Resett har sendt spørsmål til Kvinnegruppen Ottar og Kvinnefronten omkring dette, men de har så langt ikke besvart vår henvendelse.
https://resett.no/2021/02/04/rod-ungdom-leder-mener-kvinnebevegelsen-pa-venstresiden-lider-av-transfobi/?swcfpc=1