European Union chief Brexit negotiator Michel Barnier, right, and British Secretary of State David Davis depart after delivering a statement for the media at EU headquarters in Brussels on Monday, Aug. 28, 2017. The EU and Britain start a third round of Brexit negotiations on Monday. (AP Photo/Virginia Mayo)
annonse

EUs brexit-forhandler Michel Barnier krever at Storbritannia begynner å forhandle mer seriøst og frykter dårlig tid.

– For å være ærlig så er jeg bekymret. Tiden går fort. Vi må begynne å forhandle seriøst, sa Barnier da han ønsket sin britiske motpart, David Davis, velkommen til den tredje runden i brexit-forhandlingene mandag.

Forhandlingsrunden foregår i EU-kommisjonens hovedkvarter i Brussel.

annonse

Barnier mener at britene ennå ikke har gjort rede for klare standpunkter i forhandlingene, selv om de har utarbeidet en rekke dokumenter om hva de ønsker

– Jo fortere vi fjerner tvetydigheten, desto fortere vil vi være i stand til å diskutere det framtidige forholdet og overgangsperioden, sier Barnier.

Davis på sin side forsvarte den britiske regjeringens forsøk på å forklare sine standpunkter, og han framholdt at dokumentene er resultat av «hardt arbeid og detaljert tankearbeid».

EU og Storbritannia er fortsatt dypt uenige i hva de bør bli enige om først, Storbritannias framtidige forhold med EU eller prisen britene vil måtte betale for skilsmissen.

Etter at utmeldingsprosessen startet, har partene to år på seg til å forhandle fram en avtale som skal regulere forholdet mellom EU og Storbritannia når EU-traktatene ikke gjelder lenger.

AFP/NTB