Sverigedemokratenes leder Jimmie Åkesson Foto: BJÖRN LINDGREN /TT Nyhetsbyrån / NTB scanpix
annonse

Åkesson er ikke fornøyd med at det er statsministerens nærmeste medarbeiders om må gå etter IT-skandalen. Statssekretær Emma Lennartsson fikk informasjon om mulige lekkasjer i forbindelse med outsourcing av Transportstyrelsens IT-drift allerede i februar 2016, ti måneder tidligere enn oppgitt. Hun valgte derfor selv å gå fra jobben som statsministerens nærmeste medarbeider i går kveld.
– Jeg mener at Stefan Löfven må ta sitt ansvar, vi kan ikke ha en statsminister som bruker sommeren til å lyve det svenske folket rett opp i ansiktet, det er helt uakseptabelt.

Sverigdemokratene har tidligere krevd at Löfven avskjediger tre av sine ministrer. Hvis det ikke skjer inne Riksdagen åpner den 12. september truer partiet med en mistillitserklæring også mot statsministeren.

 Aftonbladet 28.08.2017