Trump og det republikanske partiet – duket for ”showdown” i 2018.

AP Photo/Evan Vucci, File

Tonen mellom Trump og etablerte republikanere i kongressen og senatet tilspisser seg. Veteraner i partiet snakker nå åpenlyst om å fjerne Trump fra presidentembetet før han kan gjøre for mye skade. Trumps tilhengere, på sin side, oppfordrer presidenten til å ”straffe” dissidens i partiet. Utfallet av ”midterm” valget i 2018 kommer til å bli avgjørende på hvordan konflikten, og således det republikanske partiet og Trumps presidentskap utvikler seg videre.

Bare i løpet av den siste måneden har fornærmelsene mot veteraner i det republikanske partiet sittet løst på Trumps Twitter-konto. Respekterte senatorer som Mitch McConnell, John McCain, Jeff Flake og Bob Corker har alle fått gjennomgå. I følge Trumps nye kommunikasjonssekretær Sarah Huckabee Sanders grunnes dette i at administrasjonen er grundig lei av kongressens ”mangel på handling” og ”manglende evne til å passere lovgivning” fremmet av Trump administrasjonen.

Den etablerte fløyen i det republikanske partiet er nå dypt bekymret for fremtiden til partiet som følge av Trumps handlinger siden han kom til makten. I et intervju med CNN sier Mike Murphy – en av USAs mest profilerte og lengst sittende republikanske politiske konsulenter – at han ikke vet om en eneste erfaren republikansk politisk rådgiver som ikke er svært engstelig for den videre utviklingen og skaden Trump gjør mot partiet.

Han nevner spesielt Trumps håndtering av Charlotteville-terroren og frykter at det republikanske partiet vil bli straffet hardt i ”midterm” valget i 2018: ”Det å stemme mot Trump og republikanerne vil være en stor sosial verdi for mange unge marginale velgere i 2018. Hvis de som stemte demokratisk i presidentvalget dukker opp for å protestere mot Trump i ”midterm”-valget, vil republikanerne oppleve sitt verste mareritt når det kommer til oppmøte og vil miste flertallet i kongressen.”

Trumps tilhengere i partiet, på sin side, er rasende og ønsker at presidenten skal ta en mye tøffere tone mot dissidens innad i partiet: “De fleste kongressmedlemmer er arrogante, og inntil noen faktisk blir skalpert, kommer de til å fortsette å ikke være samarbeidsvillige. Alt han [Trump] trenger å gjøre, er å straffe en ledende figur og så tror jeg at man vil se hav av forandring,” forteller Trump-vennen Roger Stone til det amerikanske politiske tidsskriftet The Hill.

Det er en amper stemning innad i det republikanske partiet. Innsatsene er høye og det virker ikke som noen forsoning mellom Trump og hans kritikere kommer med det første. ”Midterm”-valget i 2018 vil bli avgjørende. Hvis det går dårlig for republikanerne, spår Murphy at Trump kommer til å gå av som president i etterkant, men som alt med Trump, er ingenting sikkert.

 

For mer info se:

ANNONSE:

http://edition.cnn.com/2017/08/22/politics/donald-trump-gop-mike-murphy/index.html

og:

http://thehill.com/homenews/administration/348048-the-memo-trump-allies-say-he-needs-a-gop-scalp

 

 

 


Publisert: aug 28, 2017 @ 5:08 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.