Bergen 20170729. Statsminister Erna Solberg, Høyre, er på valgkamp i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
annonse
Høyre er større enn Arbeiderpartiet i en meningsmåling under to uker før stortingsvalget.
annonse

Høyre går fram 3,3 prosentpoeng til 25,7 prosents oppslutning i målingen som Norstat har utført for NRK. Samtidig faller Arbeiderpartiet med hele 4,6 prosentpoeng til 24,4 prosent. Ap må dermed se seg forbigått av Høyre for første gang siden 2013.

– Det hadde jeg ikke trodd. At vi er størst, har vel ikke skjedd siden våren før valget 2013. Det er veldig hyggelig. Men det fortsatt valg 11. september, sier statsminister og Høyre-leder Erna Solberg til NRK.

Med Venstre tilbake 0,7 prosentpoeng til 3,3 prosent og bare ett mandat på Stortinget, Fremskrittspartiet på 15,0 (+0,8) og KrF fram 0,9 prosentpoeng til 6 prosent – ville det blitt flertall i Stortinget med 85 mandater og knappest mulig flertall de borgerlige dersom dette hadde vært valg.

annonse

Også i denne målingen er Miljøpartiet De Grønne (MDG) og SV over sperregrensen. MDG er faretruende nær med en oppslutning på 4,2 prosent (-0,2), mens SV trygger avstanden med en fremgang på 0,6 prosentpoeng til 6,1 prosent. Senterpartiet går også fram – og ender på 10,6 prosent med 1,1 prosentpoeng i økning fra forrige Norstat-måling.

Ifølge NRK har ikke Høyre vært større enn Arbeiderpartiet ved et stortingsvalg siden 1924.

Feilmarginen i Norstat-målingen oppgis til mellom 1,0 og 3,1 prosentpoeng. Det innebærer at endringene både for Ap og Høyre er statistisk signifikante. Målingen er utført i perioden 24.–82. august.

annonse

NTB

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon