Foto: Bjørn Ihler, Resett
annonse
annonse

Hans Jørgen Lysglimt i partiet Alliansen har mottatt et forelegg fra politimesteren i Oslo om siktelse for overtredelse på straffelovens §189 for å på offentlig sted ha båret kniv eller lignende skarpt redskap som var egnet til å påføre noen en kroppskrenkelse.

Lysglimt brukte en replika av et vikingsverd i forbindelse med sin valgstand for partiet Alliansen på Karl Johan i Oslo. Sverdet ble konfiskert av politiet kl. 12:20 lørdag 26 august. Lysglimt hadde invitert organisasjonen Stopp Islamiseringen av Norge (SIAN) til samtale ved valgboden som åpnet kl. 12:00. Resetts reportere var på stedet da sverdet ble konfiskert.

Lysglimt omtaler selv konfiskasjonen på facebook:

annonse
Scan fra Hans Jørgen Lysglimt

Nå ilegges Lysglimt en bot på kr. 8000 eller fengsel i 16 dager. Sverdet er uslipt og har blitt brukt som rekvisitt i forbindelse med valgkampen. Rekvisitten ble også brukt i forbindelse med Alliansens aktiviteter i Arendal under Arendalsuka, hvor politiet observerte bruken av sverdet uten at saken ble tatt videre. Tre høyreekstreme ble i følge VG bortvist fra samme arrangement i Arendal.

Lysglimt hevder i samtale med Resett at han ikke vedtar forelegget. Saken ventes derfor å tas videre til domstol hvor politiets strafferabatt frafaller, boten vil heves til kr 9500 og den potensielle fengselsstraffen til 19 dager. Leder av Pegida Norge, Max Hermansen er også involvert i samme sak.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon