Foto: Gunnar Lier / Scanpix
annonse
annonse

Tid og sted bestemmer, eller skal jeg si bestemte, ord og utrykk for noen tiår siden. Over det meste av Norge var det et reelt hat mellom bygder, øysamfunn og bydeler der alle aktører var etnisk kritthvite nordmenn.

Jeg husker at mange dro på bygdefester og andre ansamlinger av mennesker med bare et mål for øye. Slåss med et hatsk fordømmende språk.
Jeg var også sjømann et års tid på 60-tallet for å få se verden utenfor bygdehatet og all slåssingen i Norge. Jeg kom på en stykkgodsbåt mellom Statene og Østen i rederiet Wilhelmsen. Med unntak av de fleste offiserene, var mannskapet kinesere og mange andre nasjonaliteter.

Og tru meg, vi nordmenn blant mannskapet fikk ingen særbehandling. Faktisk snakket vi om at vi ble sett på og behandlet som søppel. Vi ble også nesten truet på livet av de andre nasjonalitetene. Etter at Norge har blitt såkalt multikulturelt, kan man ikke lenger bruke det samme språket som den gang når man karakteriserte folk fra nabobygda for en 40-50 år siden. Ganske enkelt på grunn av at i dag kommer flere av disse fra andre etnisiteter, slik at de samme ordene ville ha blitt rasistiske, ifølge norsk tolkning av dagens ordbok. I dag ville slåssingen også ha blitt tolket rasistisk av venstresiden og mediene.

annonse

I dag vet jeg også at de som var ute etter å slåss i stor grad kom fra Arbeiderpartifamilier. Har også bodd noen år i Brasil, som har flere svarte innbyggere enn i USA. Noen av de svarte var en del av min omgangskrets, og vi snakket en del om dette at de svarte i USA forlanger å bli kalt afroamerikanere. Dette blåste de av i Brasil og ville bli kalt neger og negre, og de viste nesten avsky for de fargede i USA. Har faktisk reist og eller bodd i over 100 land alene som nordmann, og har bare forhold meg til de lokale. Da har jeg blitt kalt de rareste tingene, men fått meg forklart at de mente det godt og at de ved å bruke slike ord og utrykk gjorde samtalen de i mellom enklere. Her i Norge ville dette ha blitt oppfattet rasistisk, med de følger det kan få dersom vi norske hadde gjort det samme.

Må si jeg er skeptisk til fremtidens Norge dersom det ikke skjer noe dramatisk i måten vi beskytter kulturen vår på i femtiden. Venstresiden og mediene har en lite lojal innstilling til sine egne innbyggere, som neppe ville blitt akseptert i andre sammenhenger og i andre land. Å få oppholdstillatelse er for så vidt enkelt i de fleste land, men det forlanges en fersk vandelsattest som må være “ren”. Samtidig har de fleste land utenfor EØS meldeplikt for utlendinger for å ha full kontroll med deres aktivitet. Dette mens Norge og Europa flommer over av mennesker vi ikke aner bakgrunnen til der mange er terrorister og potensielle terrorister. Dette er den rene galskap, men slik vil venstresiden og mediene ha det.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon